1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
  • Обединени идеи за България
Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Обединени идеи за България

Previous
Next

ОИБ по света и у нас

Освен съвместните презентации в чужбина, които вече втора година организираме заедно с Тук-Там и Заедно в час, се радваме и че може да подкрепяме и работим с български студентски общества в чужбина като Съединение (Франкфурт) и Хъшове (Берлин).

ОИБ стартира курс по Социално Предприемачество

След 5 успешни форума за социално предприемачество и над 900 участници, преминали през практическите обучения на Обединени Идеи за България, сме щастливи да обявим, че разширяваме дейността си с нов курс по Социално Предприемачество в Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

BCause партньор на #идеите5

Основен партньор на "Идеите - това сме ние 5" и тази година е BCause: в помощ на благотворителността (ФПББ)! Фондацията ще поеме нощувки и транспортни разходи на участници от страната. Експерти от Център "Ринкър" към Фондация BCause ще направят обучения на екипите по набиране на средства и управление на проекти, ще бъдат част от журито и ще осигурят награда - участие в Rinker`s Challenge 3. В началото на 2015г. проектът Таратанци, стартиран на #идеите3, спечели финансиране от 10 000лв. за своя социален бизнес.

#идеите5

Започна регистрацията за Идеите 5! Тази година форумът за социално предприемачество "Идеите - това сме ние" е посветен на темата "Синя икономика: можеш повече с по-малко". Събитието отново ще се проведе между 3-ти и 6-ти септември 2016г. в град София. "Идеите - това сме ние 5" има амбицията да предложи нови страхотни възможности за постигането на промяна в България чрез реализирането на граждански проекти.

До къде го докараха екипите преди финала – част II

 

Екип “Активен живот”

Прекарваме твърде много време пред компютъра, на бюрото, в офиса. Заседналият живот води до различни здравословни проблеми. Именно това предизвикателство са си поставили за задача членовете на екип „Активен живот”. Креативни и ентусиазирани, участниците измислиха нови продукти и начини да се раздвижим по време на деня. С две думи: полезна идея. Уредите и другите им идеи са глътка свеж въздух за изтерзаното ни през тежкия работен ден тяло.

Екип „Околна среда”

 По време на презентацията виждаме една от участничките. Тя е с огомна туристическа раница и е в ролята на отговорния турист. Екипът си е поставил за цел да ни покаже как да се отнасяме отговорно към природата и да повищим информираността си. Участниците са измислили уникален продукт за събиране на отпадъците в планината. Презентацията им определено би ни помогнала да подобрим отношенията си с природата като минимализираме нашия waste-print.

Екип „Социални политики”

Даваме храна на бездомник. Подаваме плика и си тръгваме доволни, че сме направили едно добро дело. Но дали подареният сандвич е наистина най-доброто, което можем да направим за този човек? Екип „Социални политики“ още от първия ден на форума раздаде храна на хора без дом. Но не това беше най-същественото, което участнците направиха. Те седнаха до хората без дом, поговориха с тях. Историята на тези изстрадали хора оживя пред очите им, съпреживяха радостите и тревогите им. И някак напълно естествено се роди идеята екипът да допринесе за това историята им да достигне до сърцата на повече хора. Сред реката от идеи те избраха да направят изложба на снимки, правени от хора без дом. Презентацията на екипа е въздейства именно с призива си да погледнем на света през очите на тези отхвърлени от обществото хора. Да ги приемем като такива, кавито са – хора като нас, които също имат нужда да бъдат обичани и приемани.

Автор: M. Павлова

Фотограф: Кристина Димитрова

 

 

 

Share