1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Често задавани въпроси (FAQ)

В тази секция сме събрали най-често задаваните въпроси относно форума "Идеи на хоризонта" и участието в него. Ако не откривате отговор на вашия въпрос, пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

1. Има ли такса за участие в #идеи на хоризонта? Ако да, какво покрива тя? Не, такса за участие във форума няма да има. Помещенията за провеждане на събитието са предоставени от Beehive - Варна, а обедите и коктейла за закриването на събитието са осигурени от Обединени идеи за България.

 

2. Аз съм студент/ка в чужбина. Ще мога ли въпреки това да се кандидатирам за участие във #идеи на хорозонта? Да, българи, следващи в чужбина, са добре дошли на форума! За тях важат същите условия, които и за всички други участници. Опитът на членовете на Обединени идеи за България (съорганизатор на форума) доказва, че проекти и инициативи могат да бъдат осъществени дори дистанционно, когато българи в страната и чужбина си сътрудничат активно. Над 70% от всички представители на ОИБ следват в чужбина.

 

3. През летния семестър на 2015 г. ще се включа в образователната програма Еразъм. Ще мога ли при това условие да се кандидатирам за участие във форум? Важно условие за участието във форума е готовността да се участва и в активното реализиране на проектите, които всеки екип ще развие по време на събитието. При потвърдено започване на Еразъм семестър през есента ще помолим да се свържете лично с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , за да обсъдим възможностите за участие в инициативата.

 

4. Току-що завърших следването си. Ще мога ли да се кандидатирам за участие в #идеи на хоризонта? Важно условие за участието във форума е готовността да се участва и в активното реализиране на проектите, които всеки екип ще изготви по време на събитието. При завършването на висше образование и вероятното започване на работа ще помолим да се свържете лично с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , за да обсъдим възможностите за включване в инициативата.

 

5. Завършвам 12-ти клас тази година. Ще мога ли да се кандидатирам за участие в #идеи на хоризонта? Да, при висока лична мотивация и изявено желание да се работи наравно със студентите в по-горен курс на обучение и новозавършилите училище са добре дошли.

 

6. В момента съм ученик/чка в 11-ти или по-долен клас. Мога ли въпреки това да се кандидатирам за участие в #идеи на хоризонта? Участието на ученици (9-12ти клас) е напълно възможно, но ако сте непълнолетни трябва да ни предоставите позволение от родителите си, което упълномощава ваш пълнолетен приятел да ви придружи.

 

7. Бих искал/а да участвам в #идеи на хоризонта, но няма да имам тази възможност през март месец. Възможно ли е да се включа дистанционно и да помагам на избраната от мен комисия при изготвяне и осъществяване на проекта? Подпомагането на проектите, изготвени по време на форума, ще зависи от специфичния им характер. Участието в изготвянето на проектите не би било възможно дистанционно, но подкрепа при реализирането им ще бъде приветствана. Организацията Обединени идеи за България (съорганизатор на форума) е отворена и за прием на нови членове, които искат да участват в осъществяването и на други проекти и събития. При желание да се включите в екипа, се свържете с нас на info (at) oib.bg.

 

8. При описанието на форума е упоменато, че участниците трябва да реализират изготвените проекти в месеците след края на събитието. По това време ще бъда в чужбина. Какво означава това за евентуалното ми участие? Следването в чужбина не е пречка нито за участието във #идеи на хоризонта, нито за осъществяването на проектите след него. Опитът на членовете на Обединени идеи за България (съорганизатор на форума) доказва, че инициативите могат да бъдат реализирани дори дистанционно, когато българи в страната и чужбина си сътрудничат активно.

 

9. Идеи на хоризонта ще спонсорира ли осъществяването на изготвените по време на форума проекти? Организацията няма възможност да подпомага отделните проекти финансово, но ще съдейства на участниците с лични контакти, реклама и опит. Намирането на финансиране също е част от предизвикателствата, пред които всеки (социален) предприемач трябва да се изправи.

 

10. Няма да мога да присъствам на #идеи на хоризонта във Варна през всичките 3 дни. Мога ли въпреки това да се кандидатирам и да остана само в удобния за мен период? Участието в изготвянето на проектите не би било възможно дистанционно, но подкрепа при реализирането им ще бъде приветствана. Ако се намирате в описаната ситуация, моля, пишете ни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , за да обсъдим възможностите за включване в инициативата.

Share