1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Идеи на хоризонта - Варна

Идеи на хоризонта

Форумът „Идеи на хоризонта“ е общ проект на Обединени идеи за България (ОИБ) и co-working space “Beehive” – Варна, който между 13-15 март има за цел да събере във Варна над 30 млади и мотивирани българи от страната и чужбина, като им даде възможност чрез общи усилия да създадат проекти за справяне с предизвикателства в различни сфери на нашето общество.

„Идеи на хоризонта“ е платформа за запознаване с успешни практики и примери, достигането до общи идеи за социални проекти и запознаването с начините за тяхното бъдещо реализиране (в рамките на 1-2 месеца след провеждането на форума).

Бъди промяната, която искаш да видиш във Варна! 

В основата на форума лежи работата по екипи,  които участниците сами избират според своите интереси (технологии, култура, образование, околна среда, социална политика,  градска среда). Обединяващо за отделните екипи е социалното предприемачество и идеята, да подобриш средата, в която живееш. Всеки екип е ръководен от подбрани модератори, а задачата на участниците е да изготвят конкретен граждански проект, който в последствие чрез общи усилия да реализират. [Инициативи, започнати от участници на предишни издания на форума "Идеите - това сме ние" на ОИБ и превърнати от създателите си в примери за социално предприемачество са напр. По(д)лезноЛечение без границиИдействай.]

По време на събитието "Идеи на хоризонта" участниците ще имат възможността да посетят лекция на гостуващ лектор, който ще сподели своя опит в социалното предприемачество и темата, засегната от екипа. В допълнение компетентни в сферата си личности ще ръководят работилници, посветени на теми като проектен мениджмънт, уеб дизайн, реклама и финансиране. Целта е усвояване на практически знания от участниците, които ще помогнат за реализиране на проектите им.

„Идеи на хоризонта“ предлага на младите българи във Варна не само да споделят и защитят идеите си за социална промяна, но и да намерят съмишленици, с които да работят заедно за реализирането й.

Посланието, което искаме да отправим, е:

Не си сам в идеите си и ако има нещо в средата ти, което не ти харесва, ти си отговорен да го промениш!

При въпроси може да се обръщате към главните организатори на събитието Таня Иванова, Каролина Калоянова, Александър Найденов, Деси Щерева, студенти в Берлин, Германия и Петя Петрова, студентка в София, България.

Медийни партньори на събитието: Newtrend.bg

Къде: Beehive Варна

Кога: 13-15.03

Участието в събитието е безплатно, но след задължителна регистрация (до 11.03).

 

 

Share