1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ОИБ стартира курс по Социално Предприемачество в Стопански факултет към СУ

След 5 успешни форума за социално предприемачество и над 900 участници, преминали през практическите обучения на Обединени Идеи за България, сме щастливи да обявим, че разширяваме дейността си с нов курс по Социално Предприемачество в Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Курсът е избираем за бакалаври и магистри в Стопански факултет и е отворен за всички наши съмишленици, които проявяват интерес към социалното предприемачество.

И ако си мислите, че това е поредният академичен предмет, ще бъдете приятно изненадани! Курсът цели да подготви студентите за реалния свят на бизнеса като стъпва върху примери за успешни социални предприятия в България, Кения, Южна Африка и САЩ. 

Студентите ще имат възможност да придобият практически знания и умения, свързани с изграждане, финансиране и управление на социално предприятие. Дискутирайки казуси от България и света, студентите ще научат основните стъпки, предизвикателства и цели във фазите на дизайн, стартиране и скалиране на успешни предприемачески инициативи със социален елемент.

 

Прочети още...

Екип „Околна среда“: Проектът се казва „Пишман турист“ и върви под надслов „Отговорният турист не е непукист“

 

Между 3ти и 6ти септември се състоя петото издание на най-големия форум за социално предприемачество в България “Идеите това сме ние” 5, организиран от Обединени идеи за България. 

 

 

Тазгодишната тема на форума  беше  „Синя икономика: можеш повече с по-малко“.  Повече от 100 участници от цяла България имаха за задача да прилагат предприемачески подход за решаване на социални проблеми, стъпвайки върху принципите на синя икономика.

 

 

В рамките на 4 дни участниците имаха възможност да посетят работилници по проектен мениджмънт, презентационни умения, финансиране, управление на ресурси, дигитален маркетинг и валидиране на идеи, водени от експерти в съответната област. 

 

 

Прочети още...

Идеите – това сме ние 5

Идеите - това сме ние 5Добре дошли на форума за социални иновации! И тази година отбележете в червено датите 3-6 септември, тъй като „Идеите – това сме ние 5“ се завръща с нови сили. Екипът на „Обединени идеи за България“, както и всички наши приятели, помагащи ни да реализираме формата, сме по-вдъхновени от всякога, със страхотни идеи, хъс и желание за нови запознанства. През миналогодишните издания на „Идеите – това сме ние  бяха създадени успешни екипи като: Таратанци, Лечение без граници, Праводач, ПОдЛЕЗНО, Наукативно, Идействай, CoShare и много други. Тази година имаме нестихващата надежда, че ще бъде реализиран следващия екип, готов да променя, създава, градира и вдъхновява.

Прочети още...

Предстои деветото издание на кариерния форум "Кариера в България.Защо не?"

Тази година, на 9 септември в Интер Експо Център София, сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” за 9 пореден път ще съберат на едно място над 80 топ работодатели и над 1200 кандидата с опит в чужбина.  За пета поредна година патрон на форум “Кариера в България. Защо не?” е Президентът на Република България - Росен Плевнелиев.

Прочети още...

Школа за ОИБ-ейци

Какво е значението на социалното предприемачество и кои са факторите, отоговорни за бързите темпове на развитие през последните години? Как да структурираме бизнес модел на социално предприятие и как да подберем правилните хора за него? Кои ключови умения са ни необходими за успешното презентиране на този модел? Къде и по какъв начин да търсим финансиране за социални инициативи? На тези и на много други въпроси отговорихме по време на първото издание на „Школата за ОИБ-ейци“.  

Прочети още...